به قلم حجت الاسلام علیرضا نظری
چندی پیش استفتایی از آیت الله العظمی سید صادق روحانی در این سایت درج شد مبنی بر اینکه زنها مجازند تصویر بی حجاب خود را در اینترنت بگذارند. تعجب برانگیزتر برای عده ای این بود که ایشان در ادامه نوشته بودند: «و لو تصویری باشد که جوان ها را تحریک شهوی می کند.»
سپس مدیر سایت، استفتایی از امام خمینی درج کرد که ایشان اجازه داده بودند فیلم زنان بدحجاب ایرانی از تلویزیون پخش شود؛ اما در آن استفتا، سخنی از تحریک کنندگی نبود. پس از آن فتوا، رئیس جمهور وقت، مقام معظم رهبری، پرسشی را در باره شهوت انگیز بودن فیلم ها مطرح می کند که امام خمینی تنها بینندگان را موظف به نگاه نکردن می کند و مانع پخش فیلم های تحریک کننده نمی شود. (صحیفه امام، ج 20، ص: 448)
استفتای مقام معظم رهبری
بسم اللَّه الرحمن الرحیم. محضر مبارک رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینى ـ مد ظله العالى
فتواى حضرت عالى در پاسخ به نظرخواهى مسئولان صدا و سیما در مورد فیلمها و آهنگها پاسخ قاطعى به ابهامها بود و خیال مردم و مسئولین را از جهت فتواى حضرت عالى آسوده کرد. باقى مى ماند این نکته که حضرت عالى جواز تماشاى فیلمها را موقوف فرموده اید به اینکه شهوت انگیز نباشد. واقعیت اینست که تماشاى پیکر عریان ورزشکاران براى بسیارى از زنان و تماشاى چهره و حرکات بسیارى از زنان در فیلمها براى اغلب جوانان شهوت انگیز است. سؤال این است که آیا مسئولان صدا و سیما وظیفه دارند که آنچه براى بسیارى از مردم شهوت انگیز است پخش نکنند؟ و آیا ما به عنوان مسئولین کشور وظیفه داریم آنها را از تهیه و تولید و پخش آن منع کنیم؟ یا اینکه چنین وظیفه اى بر عهده ما نیست و کافى است به مردم بگوییم هر که با تماشاى این فیلمها دچار شهوت مى شود به تلویزیون ما نگاه نکند؟
مستدعى است حقیر را در این مورد راهنمایى فرمایند. ادام اللَّه عزّکم و ظلّکم.
2/ 10/ 66 ـ سید على خامنه اى
پاسخ امام خمینی
بسمه تعالى
هر کس با تماشاى این فیلمها دچار شهوت شود باید اجتناب کند و هر کس با شهوت به این فیلمها نگاه کند مرتکب گناه شده است.
3/ 10/ 66
روح اللَّه الموسوی الخمینى
یادآوری
یک) آیت الله سید صادق روحانی جواز عکس را اجازه دادند اما امام خمینی پخش فیلم را جایز دانستند و می دانیم که فیلم تحریک کننده تر از عکس است.
دو) اگر بر خود زن ها حرام باشد که اجازه دهند فیلم آنها از تلویزیون پخش شود، از باب امر به معروف و نهی از منکر، بر امام خمینی واجب بود که این تذکر را بدهد و از نشر فیلم جلوگیری کند.
سه) پخش فیلم و عکس از مسائل مستحدثه و جدید است و در صدر اسلام نبوده. تا وقتی که یقین به حرام بودن چیزی نکنیم نمی توانیم حکم به حرمت دهیم.